Over ons

Het Eenzaamheid Informatie Centrum is een virtueel platform. Het biedt informatie over eenzaamheid om zo veel mogelijk mensen te helpen die zich eenzaam voelen.

De website is opgezet door Jeannette Rijks, eenzaamheidsdeskundige van het eerste uur. Deze website is al sinds 2004 actief.

Jeannette Rijks:

“Het is onmogelijk om een ander van zijn of haar eenzaamheid te bevrijden, dat is net zoiets als iemand forceren om te stoppen met roken: het werkt niet. De mens is niet gemaakt om alleen te zijn, het doet iets met je persoonlijkheid. Van langdurige eenzaamheid wordt iemand achterdochtig en onaangenaam, waardoor het nog lastiger is om je wel te verbinden met anderen. Eenzaamheid kan zich afspelen op drie terreinen; de één mist een partner, de ander vrienden en weer een ander een zinvol leven. Eenzaamheid bestrijden in daarom een complex proces, het vergt de wil om te veranderen en eerlijk zelfonderzoek. Ieder mens heeft iets anders nodig om de eenzaamheid te doorbreken."

Onze uitgangspunten:

  • Wij zijn sociale wezens en hebben verbinding nodig
  • Eenzaamheid laat je ervaren dat die verbinding ontbreekt
  • Aan eenzaamheid moet je wat doen... Zelf!
  • Wie niet in staat is zelf iets te doen aan eenzaamheid, ontbreekt het òf aan kennis òf aan mogelijkheden - en die moeten er dan komen!
  • Hulpverlening moet daarop gericht zijn
  • Hulpverlening moet erop gericht zijn de ander in staat te stellen zelf eenzaamheid op te lossen
  • Hulpverlening bij eenzaamheid vraagt om specifieke deskundigheid

Uitgever van deze site:

Jeannette Rijks

Ambachtenstraat 13

4731RE Oudenbosch

KvK nr: 22057651

 

Start nu met de online cursus Creatief Leven tegen eenzaamheid

 Zoek je een specialist?

beeldmerk veldtocht

 

Faktor5 - opleiding voor professionals rond eenzaamheid